Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Nádasdi Csilla Emese

Nádasdi Csilla Emese

Hogyan tűzz ki tartható célokat magad elé

KamaszOk

Az újévi fogadalmak valójában célkitűzések, olyan álomképek, amelyekről úgy gondoljuk, ha valósággá válnának, boldogabbak, egészségesebbek, teljesebbek, sikeresebbek stb. lennénk.

Hogyan tűzz ki tartható célokat magad elé
Fotó forrása: unsplash.com

Mielőtt nekilátunk az önvizsgálatnak, hogy miért is bukjuk el – ahogy azt ebben a cikkben is említettem – a fogadalmak 90 százalékát, szeretném megjegyezni, hogy szerintem december-január nagyon jó alkalom arra, hogy leltárt készítsünk. Te is, én is az iskolai év szerint éljük az életünket, én mégis jobban szeretem ezt a naptári év szerint elvégezni, hiszen egy folyamat közepén tartunk, amikor nem csupán azt vehetjük górcső alá, mi működött és mi nem, hanem mivel pont annyi idő van még előttünk, mint mögöttünk, elgondolkozhatunk bukásaink okán és a lehetséges javításokon is.
„van már kenyerem, borom is van…”
Januárban még előtted áll a nagy hajrá, hogy a félév vége előtt javíts, és ha erre már nem is kaptál lehetőséget, a második félév szűz hóként, sáros lábnyomok nélkül terül el előtted.
Vizsgáljuk meg, mitől (nem) működik a fogadalmad!
Végy egy célkitűzést, amivel régóta hadakozol magadban, amin mindig elbuksz!
Elemezd a múltat, vedd végig, milyen kifogásaid voltak eddig, vizsgáld meg, mi az ellenállásod fő oka?
Vizsgáld meg, mit vársz ettől a változtatástól, mi mindenre lenne kihatással az életedben? Légy magaddal őszinte!
Írd fel egy lapra, mire lenne szükséged ahhoz, hogy gyakorlatba is ültethesd. Bontsd apró, megvalósítható célokra, gondold át, melyiknek mi a feltétele.

Keresel valamit, ami nagyobb hatásfokkal működik, mint az újévi fogadalmak! Kattints ide, és olvasd el a rövid ajánlómat az évrendező füzetről!