Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Jakab Villő Hanga

Jakab Villő Hanga

Papp Dóra: Tükörlelkek

Cimbi olvasólámpája

Papp Dóra: Tükörlelkek
Forrás: bookline.hu

Papp Dóra
Tükörlelkek
Ciceró Könyvstúdió, 2015

A szerző legújabb kötete egy sorozat első része, aminek máris sokan várják a folytatását. Izgalmas, pörgő olvasmány, amelynek humora mögött fontos kérdések húzódnak. A Tükörlelkek főszereplője két végzős lány, akik nem rokonlelkek, sokkal inkább egymással szemben álló tükörlelkek: átható különbségeik ellenére valahogyan tükrözik egymás titkos vágyait.

Kriszti és Orsi érettségi előtt állnak, s ugyanazokkal a problémákkal találkoznak, amelyekkel ebben a korban elkerülhetetlenül szembe kell néznünk.

Van ebben a könyvben egy kis lélekbúvár, némi botrány, egy kis sztárság, sok izgalmas zenei utalás és két lány története, akik közül valamelyikkel biztosan azonosulni tudunk. Kriszti tipikus jó tanuló, szorgalmas, illemtudó és népszerű, ellentétben Orsival, akinek stílusa a többiek szerint kibírhatatlan, imádja a metálzenét, iszik, cigizik, és sokak elől elrejti legmélyebb titkát.

A két szereplő viszonya Kosztolányi Esti Kornélját juttatta eszembe, mert a két, egymással szemben álló figura valahogy mégis egymás kiegészítőjévé válik, elszakíthatatlanul.

 Megjelent a Cimbora 2016/3-as számában

Két korosztály, két történet

Jakab Villő Hanga

Két korosztály, két történet

Cimbi olvasólámpája

A szembenézés sohasem egyszerű harc, és nem is mindig olyan, mint a mesében, hogy a jó elnyeri megérdemelt jutalmát. Ez a két könyv mégis arról szól, hogy ha rázós változások is történnek velünk, érdemes kitartással és humorral megpróbálni leküzdeni a nehézséget. Néha nem könnyű, máskor meg elég vicces.

Read More
Fiútörténetek kicsit másképp

Jakab Villő Hanga

Fiútörténetek kicsit másképp

Cimbi olvasólámpája

Sorozatunk új részében az az izgalmas, hogy – különlegességként – a kiválasztott könyvek mellett egy témába vágó filmet is ajánlani fog. Iskolai bántalmazásról, netes megfélemlítésről, illetve a serdülőkor és a felnőttkor között húzódó határ átlépéséről lesz szó az alábbiakban.

Read More