Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Nádasdi Csilla Emese

Nádasdi Csilla Emese

A birodalmad

KamaszOk

Mitikus térré válik a szobánk kamaszkorban. Egyszerre a lakhelyünk, a hely, ahol tanulunk és álmodozunk, de a függetlenség, az intimitás, a világ feletti kontroll tere is. Az ágyad fölött falfelület egykettőre megtelik poszterekkel, üzenetekkel, másnak jelentéktelen kacatokkal.

A birodalmad

 „Aki egy kamasz szobájába engedély nélkül bemerészkedik, az vagy irtózatosan bátor, vagy pedig teljesen elfelejtette, mit jelentett számára a saját szobája annak idején. Mert nincs az életünknek még egy szakasza, amikor a barlangunk jelentősége olyan nagy volna, mint ekkortájt. Éppen ezért úgy vigyázunk rá és határaira, mint a szemünk fényére” – mondja a blogjában Hunya Csilla pszichológus.

Tisztán emlékszem még a veszekedésekre anyukámmal, aki nem értette, miért nem zavar az  elképzelhetetlen nagy rendetlenség, amely a szobámat uralta, és hirtelen, ahogy egyenként rámutatott a rendetlenség elemeire, elkezdtem én is látni azokat. Nehezen értette meg, hogy én nem rendetlenséget, hanem egy varázslatos, alkotó káoszt látok magam körül, amely a félbehagyott könyv és kreatív tevékenység, a vad ruhapróbálások és egyéb, felnőtt számára már felfoghatatlan (vagy időközben sajnálatos módon feleslegessé vált) tevékenységek térbeli leképződését mutatta.
Érthető tehát, hogy szeretnéd minél inkább saját képedre formálni a környezeted, de tartsd szem előtt, hogy a környezeted hatással van a hangulatodra, teljesítményedre, koncentrációdra. A tanulásodat segítő, rendszerező tippekről itt írtam bővebben.
Ha átalakításon töröd a fejed, próbálj meg kicsit hosszabb távra tervezni, gondold végig, hogy egy új bútor hogyan mutatna a meglévőkkel, törekedj arra, hogy funkcionális darabokat válassz, olyanokat, amelyeket kényelmesen, hosszú távon és sokféleképpen tudsz használni.

Egy fenntarthatóbb divatért

Nádasdi Csilla Emese

Egy fenntarthatóbb divatért

KamaszOk

A kamaszok véleményem szerint három nagy csoportra oszthatóak: azokra, akik mindig az éppen aktuális trendeket követik, azokra, akik valami különc, sajátságos stílusban öltözködnek, és azokra, akiket hidegen hagy, mi van rajtuk.

Read More
Önkifejezés

Nádasdi Csilla Emese

Önkifejezés

KamaszOk

Kamaszkorban minden arról szól, hogy kitaláld, ki vagy te, mi a fontos számodra, ami azt hivatott megalapozni, hogy megálmodhasd, milyen életet szeretnél élni.

Read More