Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Nádasdi Csilla Emese

Nádasdi Csilla Emese

Évrendező

KamaszOk

„Az újévi fogadalmak nem működnek. A YearCompass igen – több mint egymillió embernek 2012 óta.” – olvasható a hangzatos bevezető az ingyenes évrendező hivatalos oldalán. (https://yearcompass.com/hu/)

Évrendező

Évek óta szokásunk néhány barátommal, hogy teázás közben kitöltjük ezt az ingyenesen letölthető, pszichológusok által kidolgozott évrendező füzetet. Természetesen egyedül is nekifoghatsz, így talán kicsit gyorsabban haladsz, viszont nagyobb elszántság szükségeltetik hozzá. Ha a barátaiddal szántok rá egy délutánt, biztos vagyok, maradandó élmény lesz számotokra is!
A YearCompass két részből áll. A füzet első kétharmada az elmúlt éved segít lezárni, a befejező rész pedig az álmodásban, tervezésben válik hasznodra. Szokásom, hogy miután kitöltöttük az aktuális füzetet, mindig furdal a kíváncsiság, hogy vajon a tavalyi terveim és álmaim milyen mértékben váltak be? Ilyenkor előveszem az elmúlt évit, és elolvasva láthatom, mennyire tudtam tartani magam a céljaimhoz.
A füzet a kedvenc, drámapedagógiában is használt befejezetlen mondataimmal is dolgozik, amiből hozok most nektek párat, hátha kedvet kaptok a füzet ki- és letöltéséhez.
„Hat mondat a következő évemről:
Ebben az évben azt nem halogatom tovább, hogy…
Ebben az évben abból merítem majd a legtöbb erőt, hogy…
Ebben az évben akkor leszek a legbátrabb, amikor..
Ebben az évben akkor fogok igent mondani, ha…
Ebben az évben azt tanácsolom magamnak, hogy…
Ez az év számomra azért lesz különleges, mert…

Hiszem, hogy idén minden sikerülhet. Előtted az év.”