Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Cimbi

Cimbi

Angyali kaland

Cimbi naplója (40.)

Cimbi naplója

Angyali kaland

Csillag István illusztrációi

Csillag István illusztrációi

Szijasztok!

Amióta nem irtam nektek valoságos megasztárá vált a zosztályom. Nálunk is pont ojan a zélet mind a megasztárba. Mindenap valaki sirva megy haza. Van akinek a jegy fáj, van akinek a nyakleves, van akinek mindakettő. És a töbiek pont úgy vigasztalják mind a tévében. Asztán másnap a vigasztaló megy sirva haza. Ez nekem nagyon tetszik, persze met én vagyok a zsüri. Sa zsüri sose sír.

Közbe a zegyik osztájtársamnak vetek egy biciklit. Eszt azétt irom met én is kivetem a részemet belőle. Beirtunk a zelenőrzőbe egy csomó tizest, és a zapukája vet neki biciklit. Asztán amikor a zoszi észrevete hogy mi a hejzet, felhivatta a szülőket. Levonják a magaviseletit nyolcasra, és kapot egy nagy taslit a zapjától. Most kérdem én? Egy bicikli megére egy nyolcas magaviseleti jegyet. Meg hát. Még igy is ez a legnagyob jegye.

Közbe lebetegedet a törcitanárnő ami még nem lene baj, de ojan buta szabály van, hogy kel őt hejetessicse valaki. Hát be is jött valaki. Úgy kivolt festve hogy először aszittük a cirkusztól jött, hogy vegyünk jegyet. Asztán amikor megszólalt, aszittük tüzriadó van s mind kifuttunk a zosztájból. Asztán az is kiderült hogy a fejin aminek mi aszittük sapka, az a haja. Állitólag kicsi korába se volt szebb, külön ovodába járt met féltek tőle a töbi gyermekek. A pap vizipisztojjal merte csak megkeresztelni, de az anyukája is úgy irtózot tőle, hogy parityával ettete. Persze ő azal dicsekedett hogy kéccer nyert szépségversenyt de kiderült hogy eccer álarcosbálon ahol csak rajta nem volt maszk, és eccer egy másik versenyen, ahol csak egyedül vet részt, és igy is csak második let.

No, de enél sokal fontosabb, hogy elindult a Zangyalka a sok csomagal. Apuciék asztot mondták, hogy idén nem hoz semit se met gazdasági pénzproblémák vanak. De én tudom, hogy a Zangyalka gazdag, és ezért idén is megirtam neki a levelet. Előb ki akartam nyomtatni, de asztán rájötem hogy sokba kerül a 210 lap, ezétt inkáb elkültem imélbe. Aszt mondták aki imélbe ir a Zangyalkának, annak több mindent hoz. Megmondjam a cimét? Há persze, hogy ti is kérjetek, snekem keveseb maraggyon! Ha majd elhozott nekem mindent, akor megmondom.

Addig szijasztok! Éjjen a csengő, éjjen a hoszú szünet! És éjjen a téli vakácijó is!