Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Cimbi

Cimbi

A nagy fogás

Cimbi naplója (6.)

Cimbi naplója

A nagy fogás

Csillag István rajzai
Csillag István rajzai

Sziasztok! Először is egy rósz hírei kezdem, aval hogy a nagy szilveszteri tűzjátékozásba a galambok, amik megijedve elreppültek, azóta se jötek visza, de még a kőbőr kutyák se.
Na de jó híreim is vannak, met megnyertem a második héjét a karneválon. Kamaszkori problémának öltösztem. A mikulásos piros sapkát feltetem a felyemre, a szájamba belényomtam egy tubus mustárt sén letem a patanás. Első is lehetem volna, de sajnos asztot a zegyik leánka osztájtársam nyerte meg. Pedig nem is öltözőt séminek, de aki nem ismerte mind reá szavazott, met aszitték maszk van a zarcán ső a gonosz mostohálya hófehérkének. Na de a második hej se rósz.

A kémia tanáméni is felőtözött pedig neki maszk nélkül sokai töb eséje lett vóna.
A zúj évre tét fogadalmaimot betartom. Megígértem apucinak, hogy első leszek a zosztájba, ezétt minden nap 6ra járok.
A havat is mindig elhányom pedig tavaszai úgyis elolvadna. Na de a zigéret az szép szó. Persze még más szép szók is vanak, mind szerelem vagy megapixel s szánkó. Ez utobi nálunk a testvéri szeretet jelképe. Apuci aszonta, hogy a szánkóval a kicsi testvéremel egyformán mennyünk. így is van, én menyek hegyre le, ő hegyre fel. Ha mán a családnál tartunk elmondom asztot is, hogy a nővéremnek új baráttya van.
Sajnos még nem látam, met nem tudom apucit féretaszítani a kulcsjuktól. A másik családi hejzet anyuci. Rájőtem, nem ért nagyon a neveléshez. Sajnos. Este amikor nézném a tévét, kűd lefekűnni, regei amikor még alunnék, jön skőlt fel.

Aszonta a pontoság nagyon fontos. Hát lehet, de én nem akarok pontos leni, mind a romántanár. 0 ojan pontos, hogy 1 szer 1 szer amikor felidegessiccsük még ketyeg is. Amióta új autója van teljesen lelketlen le t Asziszem a sok rósz ut kirázta teljesen belőle a lelket.
A történetem let a kedvenc tantárgyam ujaban. Igaz hogy a tanárai nem vagyok kibékülve, met a szája vegyi fegyver, ráadásul minél közeleb jön anál büdösebb, de az is igaz, hogy adót egy erősen jó jegyett Meg is dógoztam érte. Kelet írni 10 fontos eseményt Mátyás kiráj életéből. Egyedül nekem sikerűit a zosztájból. Ott keztem, hogy 1443-ba mexűletet Máttyás kiráj. Osztán 1444-be 1 éves vót. 1445-be mán két gyertya vót a tortáján. 1446-ba 3 éves let. 10 éves korára mán meg is vót a 10 fontos esemény. Többet is tuttam vóna ími, de minek? Fontos, hogy ne pazaroljunk! Ti se!

Evvel zárom mostan a naplómat. Legyetek jók! Éjjen a csengő! Sa hosszú szünet!

 

Megjelent a Cimbora 2007/2-es számában

A nagy lesiklás

Cimbi

A nagy lesiklás

Cimbi naplója (5.)

Cimbi naplója

Read More