Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Cimbi

Cimbi

Tavaszi tévedés

Cimbi naplója (7.)

Cimbi naplója

Tavaszi tévedés

Csillag István rajzai
Csillag István rajzai

Sziasztok! Kaptam vagy töb 100 levelet a testvéri szeretet miat Ugye hogy a szánkót megosztom a testvéremel, ő hegyre fel megy sén hegyre le. Szerintem is fontos, hogy a testvérek szeresék egymást Nálunk minden munkát megosztunk.
Mikor megyünk borvizért menet én viszem a hátizsákot, jővet ő. A szőnyeget is leviszem ő csak ki kel porolja. A számítógépet mindig ő hasznája, ha nem vagyok othon. Nem is veszekettűnk, mer nem mert sose visszaütni. Közben a húgom őszeveszekedet a baráttyával. Az aszonta, hogy ojan a zélet nélküle mint 1 sivatag. Most már értem mért táncolt úgy mind 1 teve. A tevéről jut eszembe, hogy a múltkor aszonta anyuci a szomszéd bácsiról hogy a sivatagba nőt fel, mert annyit tud ini 1 szerre. Igaz nem vizet.

Az iskolába minden a régi. Már szinte mindenkinek van beceneve. A padtársamot úgy hívjuk Régi Fésű. Mocskos s fogatlan. Szegény ojan erőst kancsi, hogy a naptárba csak a januárt sa decembert lássa. Minden nap eszik egy kilo murkot, aszonták neki az segít rajta. Hát az igasság az, hogy szemüveges nyulat még ejsze senki se látott. Persze ő még jól néz ki a rajztanáménihez képest, Az ojan csúnya, hogy nem tutták lerőggenezni, a zorvos mind futott el, sosztán a végin a film elpirult szégyenébe. Van egy nagy aranylánc a nyakába sj repülőgép medáll. Aszonta az eggyik osztájtársam, hogy a melei a kifutopáják. Ezen erőst jót kacagtunk. Egyébként a rajzorát egyáltalán nem szeretem met örökké almákot svázákot festünk, pedig a régi képeken is mind szép, ruhanéküli angyalkák silyenek vannak, de nekünk aból egyet se enged hogy megfessünk. Asztot pedig jobban szeretnénk mind örökké csak csend életet.

Apuci válalkozni kezdet, aszonta az europaiunióba csak igy lehet megélni. Igaz az év első napjaiba öröké nézte a kerítést, met aszonták az január elseje után kolbászból lesz, de hiába kostólgata, az csak léc maratt. De vett 1 tehenet, smost aluttejet árulunk, Igaz elég sokat kell énekelni a tehének hogy megalugyon bene a tej, de apuci szerint megéri. Sajnos megbűnteték met nem vót megtörölve a tehén feneke, ezétt azóta örökké töröli, mert az igy kell a zunióba.

A nőknapjára is sokat készülök, a karácsonyi pénzből veszek virágot. Sajnos minden évbe csak adom a sok hóvirágot, de nekem sose adnak, Jó lánynak lenni. Azétt fiúnak se rossz, etől eltekintve.
Ezek történtek velem mostanába. Ti is legyetek jók! Éjjen a csengő! Éjjen a hosszú szünet!

 

Megjelent a Cimbora 2007/3-as számában

A nagy fogás

Cimbi

A nagy fogás

Cimbi naplója (6.)

Cimbi naplója

Read More
A nagy lesiklás

Cimbi

A nagy lesiklás

Cimbi naplója (5.)

Cimbi naplója

Read More