Archívum ARCHÍVUM Facebook Link Fej shape shape shape shape shape
Cimbi

Cimbi

Cimbi és a vadmalac

Cimbi naplója (38.)

Cimbi naplója

Cimbi és a vadmalac
Csillag István illusztrációi

 
 

 

 

Szijasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok, de nekem az év eleje sosem teccik. Persze az év közepe és vége se nagyon, de az eleje a legroszab. Kezdődik azal hogy mind akarnak ijesztgetni a tanárok hogy igy megbukunk súgy pótvizsga ha nem írunk hászifeladatot silyenek. Megvetetnek egy csomó öszevisza füzetet sújságot, de bár egy piros pontot nem adnának érte. Aztán jön a zoszi az unalmas dumájával, hogy magunknak tanulunk ne roszalkoggyunk. S ügyejjünk a könyvekre amikbe már úgyis minden lap öszevan írva s ne mérgesiccsük a tanárokot silyenek. Asztán kezdődik a családlátogatás sa szülöértekeszleti stresz. Ebbe bele lehet örülni!

A szülőértekeszletre persze van jó megoldásom is. Asztot mondtam apucinak, hogy az nálunk a szabáj a zosztájba, hogy más néven kell bemutatkozni. Tuttam hogy a legjob tanulónak nem tudnak meni a szülei, ezétt apucinak aszt a nevet mondtam. Sokat dicsértek, boldog volt apuci. Asztot is mondta, hogy az egyiket, amelyik a mi nevünkre cserélt s a zapja nem vot ott, nagyon szitta a zoszi. Na de az mán az ő baja.

Szerencsére megkezdődött a zikszfaktor. Van egy osztájtársam egy leányka, mondtam neki benevezhetne, met ojan X-es a lába, hogy 2 mosdótálba mossa őköt. A múltkor megált a katedra melett sközbe realépet a zoszi kicsikutyájára a katedra alatt. Az az érdekes hogy neki a barátnöjének pedig ojan karikó a lába, hogy a múltkor aszittem a vasalódeszkát is felvette a szoknya alá. Szegény matektanárnő is benevezhetne, met neki a szemei állnak ojan ikszbe, hogy a múltkor mikor sirt a hátán fojtak a könyei.

Egyébként matekból rájötem egy új tételre. Ha a matekfüzetbe egy rövid és egy hoszú egyenes találkozik 27 fokos szögben, akor az nagy baj, met aszt jelenti, hogy egyest kaptál.

A törci tanáral öszeszólalkoztam a múltkor met aszt mondta, hogy mi mind híres emberekről tanulunk, mind Trajánusz, Cézár, Hanibál. Én othon az iwiwen a hi5ön sa fészbukkon mind kerestem, de egyiket se kaptam meg. Asztán mondtam a tanárnak, hogy ha olyan ismertek és fontosak lennének, akor legaláb egy képet feltehetnének magukról a zinternetre. Erre beadott egy 27 fokos talákozású jegyet, amit matekból emlitetem. Eszt még othon nem tudják. Hijába, a korektor mégse radír. Nem hagy nyomot a zelenőrzőbe.

Egyébként apuci ismét haraxik anyucira, met a múltkor elment vele a turkálóba, sadig várta kint az autóba menő motoral hogy elfogyott a benzin. Úgy kelett hazataszitani az autót. Anyuci taszitota, apuci vezette. Nálunk a nehezeb munkát mindig szegény apuci végzi. Mondta is: kocsit taszitani bárkinek szabad, de a vezetéshez könyv kell. Soförkönyv.

Angyali kaland

Cimbi

Angyali kaland

Cimbi naplója (40.)

Cimbi naplója

Read More